Doru Ciucescu, primul scriitor-călător în șapte continente

 

Articolul a apărut în ziarul „Deșteparea”, din Bacău. Textul este scris de reputatul ziarist Gheorghe Bălțătescu și are următorul conținut:

Doru Ciucescu, primul scriitor-călător pe șapte continente

Recent, profesorul universitar şi scriitorul Doru Ciucescu a venit în întâmpinarea cititorilor cu o nouă carte de călătorie, „Calotă de gheaţă, pinguini şi… temperaturi estivale în Antarctica”, Editura „Rovimed Publishers”, 2019.
Cu această nouă carte, Doru Ciucescu devine primul scriitor-călător în şapte continente, publicând 12 cărţi din călătoriile sale în peste 60 de ţări, dintre care 34 în afara Europei.
Recenta carte cuprinde impresii dintr-o croazieră cu o navă de expediţie polară, cu zece debarcări, din care două pe continent şi restul pe insule antarctice.
Cu un efort financiar de aproximativ 10.000 de euro, bani primiţi drept moştenire de la părinţii săi, dar şi unul fizic, dacă avem în vedere vârsta autorului, Doru Ciucescu a reuşit… imposibilul. Ce mai urmează?
Evident, de la imposibil la… absurd, o călătorie spre Lună! Dar, să nu ne grăbim cu etichetările, se fac înscrieri pentru o… croazieră pe satelitul natural al Pământului.