MANIFEST LITERAR

Azi, 31 ianuarie 2024, eu proclam oficial în literatura universală și implicit, în literatura română, mișcarea literară, denumită de mine “Comunicarea Cunoștințelor prin Dialoguri Dirijate cu Interlocutori Avizați”, abreviată C.C.D.D.I.A. (în franceză, “Communication des Connaissances  par des Dialogues Dirigés, avec des Interlocuteurs Avisés”, abrégée C.C.D.D.I.A.)!

 Memento 1

Interlocutorii avizați sunt personaje de ficțiune competente, informate, cu un nume oarecum adecvat, care participă la dialogurile dirijate de autorul cărții, implicat ca narator și personaj.*

 Memento 2

Această mișcare literară am experimentat-o pentru prima oară în cartea de călătorie “Kenya, safari, cinci animale mari, vânate cândva, de Ernest Heminguay” (Rovimed Publishers), pe care am lansat-o la Bacău, în cadrul Cenaclului “George Bacovia”, al Filialei din Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, de pe 30 iunie 2021.

 Memento 3

“Kenya, safari, cinci animale mari, vânate cândva, de Ernest Heminguay” este cartea de călătorie cu numărul 20, din colecția “Călătorii în șapte continente”, la care am mai adăugat până acum, alte 15, toate înscrise în mișcarea literară “Comunicarea Cunoștințelor prin Dialoguri Dirijate cu Interlocutori Avizați”.

 Memento 4

“Comunicarea Cunoștințelor prin Dialoguri Dirijate cu Interlocutori Avizați”, ca orice mișcare sau curent literar, este deschisă tuturor celor care scriu cărți.

 Memento 5

La această mișcare literară, eu sunt doar fondator, nu mă erijez în conducătorul ei.

 * De exemplu, în cartea  “Kenya, safari, cinci animale mari, vânate cândva, de Ernest Heminguay”, interlocutorul avizat este Image Bigfivehunter, adică Vânătorul de Imagini ale Celor Cinci Mari (Animale), care au fost vânate de scriitorul american.